Najlepše violinske numere u filmovima

MEMOARI JEDNE GEJŠE (MEMOIRES OF A GEISHA)

Originalnu muziku za film komponovao je i dirigovao Džon Vilijams. Album je osvojio Zlatni globus i BAFTA nagradu za najbolju originalnu filmsku muziku,kao i Gremi nagradu . Takođe je bio nominovan i za Oskara za najbolju filmsku muziku, ali je pobedu odneo film Brokeback Mountain. Vilijams znalački kombinuje zapadnjačke melodije sa tradicionalnim japanskim, koristeći instrumente kao sto su skakuhaci i koto. Kao i uvek, kada je Vilijams u pitanju, angažovani su vrhunski izvođači kao što su Yo Yo Ma i Isak Perlman.
.

Iz ovog filma izdvajam violinsku melodiju koja se zove The Chairman’s Waltz u izvođenju Isaka Perlmana.

DAME U LAVANDI (THE LADIES IN LAVANDER)

Muziku za ovaj film napisao je Najdžel Hes a izvode je Džošua Bel i Kraljevski filharmonijski orkestar. Muzika za ovaj film uključuje i kompozicije kao što su Masneova Meditacija, Devojka sa kosom boje lana Kloda Debisija, Karneval u Veneciji Paganinija, Introdukcija i tarantela Pabla Sarasatea.

Ovo je jedna od numera iz filma sa naslovom Broken heart

SELO (THE VILLAGE )

Džejms Njutn Hauard napisao je originalnu muziku za ovaj film, a numere izvodi poznata mlada violinistkinja Hilari Han. Film je bio nominovan za oskara za najbolju originalnu muziku ali je izgubio od filma Finding Neverland.

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar