Wonders Strings svirke u Novom Sadu i Požarevcu

Klub Šećer&Soul 16.2.2017.

Klub KB Požarevac 17.2.2017.

Ženski gudački kvartet Wonder Strings predstavlja svoj prvi album Wonder, YU Rock! u novosadskom klubu Šećer, i dan kasnije u požarevačkom Klubu KB. Jugoslovenske pop-rok pesme u aranžmanima za gudački kvartet i perkusije imaju potpuno novu zvučnu dimenziju koju publika voli.

Nakon promocije u Beogradu, četverac uz pojačanje na kahonu uživo svira dobro poznate hitove u srpskoj Atini. Klasično izvođenje hitova sa prostora Jugoslavije i objavljivanje albuma izazvalo je veliku pažnju javnosti i podršku ljubitelja dobrog zvuka. „Svirke u Novom Sadu za nas imaju poseban šmek i ovo je grad kome se rado vraćamo! Radujemo se Požarevcu posebno zbog toga što će to biti naš prvi susret sa publikom iz ovog grada. Novi album Wonder, YU Rock! je prilika da zajedno đuskamo uz Flojda, Riblju Čorbu, Smak, Xeniu i ostale pesme koje su obeležile jugoslovensku muzičku scenu.“ izjavila je Aleksandra Popović, violinistkinja kvarteta.

Na albumu se nalaze pesme „Na Balkanu“ i „Daire“  grupe Smak, „Sama“ grupe Via Talas, pesma „Iznenadi me“ pop rok sastava Xenia, „Makedonija“, i „Da li znaš da te volim“ benda Time, „Dobro jutro“ od Riblje čorbe i „Flojd“ iz filma Nacionalna klasa. Klasične aranžmane potpisuju Aleksandar Gajić, Julijana Marković, Marko Aleksić i Ivan Knežević.

Wonder Strings kvartet čine sjajne umetnice Mirjana Nešković (prva violina), Aleksandra Popović (druga violina), Ivana Uzelac (viola) i Danijela Milutinović Nenić (violončelo) dok im se na albumu i svirci pridružuje perkusionista Aleksandar Radulović na kahonu. Ovaj gudački kvartet izvodi različite vrste obrada od džez muzike, latino, tango, pop i rok, pa sve do sevdalinki, spajajući naizgled nespojive stvari.

Svirka u novosadskom klubu Šećer & Soul, poznatom po tome što je mesto okupljanja sjajnih muzičara, zakazana je za četvrtak, 16. februar, od 21.30. Ulaz je besplatan. Poznati požarevački rok Klub KB rezervisan je za petak, 17. februar, svirka počinje u 22h a ulaz je 200 dinara. Očekujemo vas 🙂

 

Komentara (0)

Nema komentara.

Ostavi svoj komentar