Diskografija

CD Wonder, YU Rock!

Ako dobro raspoloženje može da se kupi, onda je to naša muzika spakovana u #WonderRocks CD! Uživajte u obradama poznatih ex YU hitova, a pop i rok pesme uz koje ste đuskali sada imaju novu, klasičnu dimenziju.

Pesme:
1. Na Balkanu, Smak
2. Makedonija, Time
3. Flojd, muzika iz filma Nacionalna klasa
4. Da li znaš da te volim, Time
5. Sama, Via Talas
6. Iznenadi me, Xenia
7. Daire, Smak
8. Dobro jutro, Riblja Čorba

Aranžmani:  Aleksandar Gajić, Julijana Marković, Marko Aleksić i Ivan Knežević.

Gudački kvartet Wonder Strings: Mirjana Nešković, prva violina, Aleksandra Popović, druga violina, Ivana Uzelac, viola i Danijela Milutinović Nenić, violončelo. Perkusije: Aleksandar Radulović, kahon.

CD ex yu muzika kvartet

CD je u prodaji u Dallas Music Shopu, Metropolisu, knjižarama Delfi, a postoji mogućnost slanja na kućnu adresu – kontaktirajte nas preko naše Fejsbuk stranice.

EP Hotland

Hotland je naše prvo izdanje, EP, predugo da bi bilo singl a prekratko za album. Izdale smo ga u avgustu 2016. godine, kao rezultat dugogodišnjeg rada i zajedničkog muziciranja kao i specifične energije koju posedujemo.

Na EP se nalaze tri numere Aleksandra Gajića, violiniste i kompozitora koji živi i radi u Kanadi – Hotland, Suvenir iz Marinkove bare i Speaking with Experience.

U osnovi kompozicije Hotlands je glamočko nemo kolo, a komponovana je krajem devedesetih, kada se autor vratio u rodnu Bosnu, razorenu ratom. Iako melahnolija koja izvire iz ovih nota nosi asocijacije na stradanje, dok je slušate nije nemoguće da se zamislite na nekom dalekom, hladnom, usamljenom mestu.

Kao Island na primer.

Iako se kompozicija Suvenir iz Marinkove bare oslanja se na delo Suvenir iz Firence, Čajkovskog, dok je slušamo, ispred očiju nam umesto slika carske Rusije, prolaze crno bele fotografije starog BeogradaMarinkova bara je najstarije beogradsko romsko naselje u kome se već decenijama prepliću težak i lagodan život. 

EP Hotland distribuiramo preko Phonofile Balkan, a ovo je link za preuzimanje.

EP Hotland Wonder Strings

Napišite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>